Continental myy Tikka Spikes Oy:n toimivalle johdolle. Lue englanninkielinen tiedote

Tuotekehitys ja laatu varmistavat, että olemme kehityksen kärjessä

Tuotekehityksemme ja laatuosastomme tekevät sekä kenttä- että laboratoriotestejä sekä uutta tuotetta suunnitellessa että myöskin sarjavalmistuksen aikana.

Tasaista laatua vuodesta toiseen

Rengasnastojen hyvän ja tasaisen laadun, aikataulujen sekä toimitusvarmuuden ylläpitäminen on meille kunnia-asia. Raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden laatua seurataan jatkuvasti useilla eri menetelmillä. Mittauksissa päästään millimetrin tuhannesosan tarkkuuteen ja eri alkuaineiden pitoisuuksien tasolle. Koko toimintamme on sertifioitu ja siitä kertovat myös akkreditoidut laatustandardit:

Tikka laboratory device

ISO 9001

Tuotannon laatustandardi

ISO 14001

Ympäristöjärjestelmän sertifikaatti

Rengasnastojen tuotekehitysprosessi

 1. Idea ja asiakastarve

  Rengasvalmistajan kanssa päätetään yhteistyössä projektin tavoitteet, kuten hintataso, tekniset vaatimukset ja aikataulu.

 2. Suunnittelu ja tuotekuvien piirtäminen

  Suunnitellaan vaatimukset täyttävä nasta ja piirretään tuotekuvat.

 3. Tuotekehitys ja tuotannon valmistelu

  Ensimmäiset mallikappaleet, paljon kenttä- ja laboratoriotestausta. Työkalusuunnittelu ja -valmistus tehdään itse.

 4. Suunnitelman hyväksyminen ja esisarjatuotanto

  Esisarja valmistetaan lopullisilla työkaluilla. Esisarjan nastoilla tehdään lisää kenttätestausta ja tyyppihyväksynnän vaatimat yliajotestaukset.

 5. Sarjatuotanto

  Sarjatuotanto alkaa. Tyypillisesti uuden tuotteen kehitysprojekti kestää 2–3 vuotta, mutta nopeimmillaan kuvasta voidaan tehdä mallituote 3–4 kuukaudessa.

Laboratoriossa pureudutaan alkuaineisiin

Rengasnastoja testataan prosessin jokaisessa vaiheessa tuotekehityksestä valmiiden nastojen toimituseriin saakka samoilla menetelmillä. Näin varmistamme, että asiakkaille lähtevät nastat vastaavat asiakkaan ja viranomaisten vaatimuksia. 3D-koordinaattimittalaitteella päästään millimetrin tuhannesosan tarkkuuteen ja tehtaallemme tulevia raaka-aineita valvomme alkuainepitoisuuksien tasolle saakka omassa laboratoriossamme. Käytämme laadunvalvonnassa myös konenäköä. Mitattavia suureita ovat esimerkiksi nastan kovuus, taivutuslujuus, ulkomitat, mikro- ja makrorakenne sekä voima, jolla nasta on kiinni renkaassa.


Esimerkkejä laboratoriotesteistämme

 1. Laboratory measuring

  3D-koordinaattimittalaite

  Mittaa kappaleen ulkomitat

 2. Tikka Spikes microscope

  Mikroskooppi

  Analysoidaan tappien mikro- ja makrorakennetta

 3. XRF-analysaattori

  Mittaa alkuainepitoisuuksia

Lue lisää nastatuotannosta

Hoidamme myös renkaan tyyppihyväksynnän

Voimme tehdä nastarenkaalta EU-alueella vaaditut testit ja hankkia renkaalle tyyppihyväksynnän rengasvalmistajan puolesta. Tikka Spikesin tyyppihyväksyntälaboratorio on FINAS:in ISO 17025-sertifikaatin mukaisesti akkreditoima ja Traficomin hyväksymä. Tyyppihyväksyntätesteissä nastarenkailla mm. ajetaan kivilaatan yli 200 kertaa ja mitataan kivilaatan painohäviö. Olemme tehneet tyyppihyväksyntätestejä omassa laboratoriossamme vuodesta 2013 alkaen.

Miljoonia kilometrejä kenttätestausta

Tehtaamme ja tuotekehityksemme sijaitsee Tikkakoskella Keski-Suomessa. Tällä seudulla nastarenkaita käytetään noin puolet vuodesta ja kenttätestit on helppo toteuttaa. Useat rengasvalmistajat ajavat uudella rengasmallilla miljoonia testikilometrejä ennen sarjatuotannon aloittamista. Teemme yhteistyötä taksiautoilijoiden kanssa, koska heille kertyy paljon ajokilometrejä. Autot käyvät mitattavina 5000 kilometrin välein. Tyypillisesti uuden nastarenkaan testejä ajetaan useilla kymmenillä autoilla. Lisäksi rengasvalmistajat usein tekevät omia testejään ja mittauksiaan esimerkiksi Lapin suljetuissa testikeskuksissa.

Siirry takaisin sivun alkuun